Τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 τίμησε η μαθητική κοινότητα του Αμαρουσίου, οι σύλλογοι και φορείς της πόλης

Τους αγωνιστές του ’21 που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία τίμησε η μαθητική κοινότητα, σύλλογοι και φορείς της πόλης, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μαρούσι.

Στο Μνημείο Ηρώων της πόλης εκπρόσωποι των δημόσιων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, των ιδιωτικών σχολείων και των επαγγελματικών Λυκείων με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών /τριών, καθώς και εκπρόσωποι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Ελληνικού Οδηγισμού, με τους βαθμοφόρους, αλλά και εκπρόσωποι των Συλλόγων, Φορέων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, απέτισαν φόρο τιμής και μνήμης στους ήρωες του ‘21  σε ένδειξη ευγνωμοσύνης με την κατάθεση στέφανου, την τήρηση ενός λεπτού σιγής και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, η Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης & Σχολικών Μονάδων, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Τελετάρχης της παρέλασης Ελένη Λέκκα απευθύνοντας χαιρετισμό μεταξύ άλλων υπογράμμισε:«Με σεβασμό στο παρελθόν σχεδιάζουμε το μέλλον μας σ’ ένα κόσμο διαφορετικό, ικανοποιημένοι γιατί δεν προδώσαμε το έργο των προγόνων μας και προβληματισμένοι για τα λάθη που έγιναν.

Και αν η απόκτηση της λευτεριάς κατά τον Κάλβο «ήθελε Αρετή και Τόλμη», η διατήρησή της σίγουρα χρειάζεται λογική και σύνεση. Η ώρα της σκλαβιάς δεν αρχίζει από τη στιγμή που ένας τύραννος ντόπιος ή ξένος υποδουλώνει κάποιο λαό. Αρχίζει από τη στιγμή που ο λαός αυτός παύει να λογαριάζει υπέρτατο αγαθό τη λευτεριά.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!!»                                             

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Γιάννης Ιωαννίδης, Πέτρος Κόνιαρης, η Δημοτική Σύμβουλος Ευτυχία Παρασύρη, και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα.

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώνονται ανήμερα της 25ης Μαρτίου με τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

[foogallery id=”142032″]