Την τοπική Εκκλησία τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Επίσημο γεύμα προς τιμήν των Ιεραρχών και των εκπροσώπων της Εκκλησίας παρέθεσε ως είθισται κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου στο Κέντρο της Κεραμικής ανήμερα του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την οποία τιμάται το κορυφαίο γεγονός της Αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842 μ.χ.

Με συνδαιτημόνες στο επίσημο γεύμα, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνα κ.κ. Κυρίλλου, Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης    Νικάνωρα, τους ιερείς των Ενοριών της πόλης, τα ιερατικά συμβούλια και τον τοπικό τύπο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησαν την Τοπική Εκκλησία ως ένδειξη αναγνώρισης της κοινωνικής προσφοράς και του φιλανθρωπικού έργου της.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο έργο των λειτουργών της τοπικής εκκλησίας.
«Η σημερινή μέρα είναι εμβληματική για την Ορθοδοξία, για τη θρησκεία μας. Η χαρά μας είναι μεγάλη, που βρισκόμαστε εδώ όλοι μαζί για να γιορτάσουμε. Εμείς ως Διοίκηση του Δήμου εκτιμούμε και σεβόμαστε τους ιερείς των Ενοριών μας και είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους».         

Αναφέρθηκε επίσης στην εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία του Ιερού Κλήρου με τον Δήμο, σε μία κοινή προσπάθεια συμπαράστασης στους ευάλωτους συμπολίτες και απηύθυνε πρόσκληση να σταθούμε όλοι μαζί αρωγοί και να προσφέρουμε από το περίσσευμα της αγάπης και της αλληλεγγύης μας προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ, μεταφέροντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» με υγεία σε όλους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την τιμητική εκδήλωση προς τους εκπροσώπους της εκκλησίας τη σημαντική αυτή ημέρα για την Ορθοδοξία.

 

Την εκδήλωση άνοιξε με θερμό καλωσόρισμα η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη, η οποία είχε την επιμέλεια της γιορτής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης:  Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Σπύρος Σταθούλης, Γιάννης Νκολαράκος, Νικόλαος Πέππας, Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Λέκκα, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κωνσταντίνος ΡώταςΓιάννης Ιωαννίδης.

Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ευτυχία Παρασύρη, Κυριακή Κανάρη Ντάλη, Παναγιώτης Σαγρής, Κατερίνα Ψάλτη, Μαίρη Διακολιού, Κωνσταντίνος Δραγάτης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νίκος Βαλλάτος.

[foogallery id=”142173″]