Θρησκευτική μουσική εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης» με το έργο «Τα Κατά Ματθαίον Πάθη» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το μεγαλύτερο έργο της Χριστιανοσύνης «Τα Κατά Ματθαίον Πάθη» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ με την  Κλασική Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου την Κυριακή, 9 Απριλίου 2022, στις 11:00 π.μ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Η Θρησκευτική αυτή μουσική εκδήλωση διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.

Πρόκειται για το γνωστότερο Ορατόριο του 18ου αιώνα το οποίο γράφτηκε το 1728 και πρωτοπαίχτηκε το 1729 στη Λειψία, υπό την καθοδήγηση και διεύθυνση του ίδιου του Bach. «Τα Κατά Ματθαίον Πάθη» αποτελούν μελοποίηση των κεφαλαίων 26 και 27 του Ευαγγελίου του Ματθαίου με παρεμβαλλόμενα χορωδιακά και άριες.

Είναι ένα από κορυφαία έργα εκκλησιαστικής μουσικής της μπαρόκ εποχής και φανερώνει όλο τον πλούτο της τέχνης του Μπαχ στην ωριμότητά της.

Κλασική Ορχήστρα Νέων Δημοτικού Ωδείου

Α βιολιά: Ηλίας Γυφτονικολός & Ζωή Προκοπίου
Β βιολιά:  Κωνσταντίνα Μπάλλα & Χρυσή Τζάβλα
Βιόλα:  Ελένη Φουρλάνου
Τσέλο: Μυρτώ Ξηρουχάκη
Μπάσο: Γιώργος Ντάνης

 

Soprano: Κάλλια Γερακιανάκη
Mezzosoprano: Αμαλία Ραυτοπούλου

 

Μουσική Διεύθυνση: Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου «Μίκης Θεοδωράκης» Φωτεινή Κοσκόρου

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες:

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ)

Τηλ: 2108056314
e-mail: 
keda@maroussi.gr