«Πολιτιστικές Διαδρομές» Δήμου Αμαρουσίου: Περιήγηση στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Δήμου Αμαρουσίου που υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ). Η προσεχής διαδρομή περιλαμβάνει Περιήγηση στο Κέντρο Ελληνικής  Κεραμικής και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου προσκαλεί τους Μαρουσιώτες αλλά και όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν την Τέχνη της Κεραμικής  στον διαδραστικό πολιτιστικό χώρο – στολίδι για το Μαρούσι και τη χώρα μας, το Κέντρο Ελληνικής  Κεραμικής (Λ. Κηφισίας 207, Μαρούσι).

Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής έχει συνδέσει το όνομά του με την πόλη του Αμαρουσίου, διατηρώντας  ένα φιλόξενο πολιτιστικό χώρο για την κοινωνία, την τέχνη της κεραμικής, την εκπαίδευση νέων κεραμιστών, την παιδεία και τον τουρισμό. Πραγματοποιούνται βιωματικές δράσεις για μαθητές σχολείων, μαθήματα στον τροχό κεραμικής για μικρούς και μεγάλους τα Σαββατοκύριακα, πολιτιστικές εκδηλώσεις , σεμινάρια κεραμικής, ομιλίες για την τέχνη και τον πολιτισμό. Παράλληλα,  διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία και απήχηση ο Μαθητικός Διαγωνισμός Κεραμικής, ένας νέος θεσμός για τα παιδιά του Βορείου Τομέα της Αθήνας καθώς και οι ετήσιες Πανελλήνιες Εκθέσεις Κεραμικής. Στο Κέντρο Ελληνικής  Κεραμικής έχει ξεκινήσει να δημιουργείται και το Μουσείο Σύγχρονης και Παραδοσιακής Κεραμικής. Τέλος, λειτουργεί το μοναδικό ΙΕΚ Κεραμικής στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η αρχαιολόγος Δωρίνα Καρύδη θα παρουσιάσει την Τέχνη της Κεραμικής και θα γίνει περιήγηση στα μόνιμα εκθετήρια και στα βραβευθέντα έργα των Πανελλήνιων Εκθέσεων του Κέντρου. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες  θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον πηλό και την κατασκευή κεραμικών.

 

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί το Κέντρο Ελληνικής  Κεραμικής (Λ. Κηφισίας 207, Μαρούσι).

Η συμμετοχή στην Πολιτιστική Διαδρομή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 06 Φεβρουαρίου 2023:

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου

κα Ρούλα Ρέππου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας

τηλ. 2108056314, εσωτ.219

email: keda@maroussi.gr