Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου το παραδοσιακό Κρητικό γλέντι

Στο ετήσιο παραδοσιακό κρητικό γλέντι που διοργανώθηκε από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ), παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας καθώς και Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, φορείς της πόλης  και φίλοι της Ένωσης. Η γιορτή έλαβε χώρα το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 στο προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου-Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Με το συγκρότημα του Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και υπό  τους ήχους της λύρας, του μαντολίνου και του λαγούτου ξεφάντωσε το κρητικό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και τοπικά εδέσματα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ζήτησε το μεγαλύτερο χειροκρότημα να αφιερωθεί στον Πρόεδρο και τους ανθρώπους της Ένωσης Κρητών , που όπως χαρακτηριστικά είπε «δίνουν τη ψυχή τους για να διατηρήσουν ζωντανές τις μνήμες του νησιού» και σημείωσε πως θα είναι πάντα δίπλα τους στηρίζοντας παρόμοιες αξιόλογες δράσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης καλωσόρισε όλους όσοι ήταν στη γιορτή και ειδικά τους «Σύντεκνους Κρητικούς» όπως τους αποκάλεσε, ενώ δήλωσε την αμέριστη βοήθειά του σε Ενώσεις, όπως αυτή, που διατηρούν και φροντίζουν να κρατηθούν ζωντανές οι παραδόσεις του τόπου μας.

Τη μουσική εκδήλωση «άνοιξε» ο Πρόεδρος της Ένωσης Κωστής Σηφάκης, ο οποίος ευχαρίστησε πρωτίστως τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ, Αντιπεριφερειάρχες και σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή της πόλης, που πάντα τιμούν με την παρουσία τους τα ήθη και τα έθιμα της  Μεγαλονήσου Κρήτης.