«Λιμάνια… κοιτίδες του Ελληνικού Πολιτισμού» Μουσικοχορευτική εκδήλωση για τα ιστορικά λιμάνια Τραπεζούντα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη-Πειραιάς από το Δήμο Αμαρουσίου, Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ώρα:19:00, Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο: «Λιμάνια… κοιτίδες του Ελληνικού Πολιτισμού»  Τραπεζούντα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη-Πειραιάς, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ώρα:19:00, στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι).

Θα παρουσιαστούν χοροί, μουσική και τραγούδια από τα τρία ιστορικά λιμάνια της Ανατολής, την Τραπεζούντα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη από όπου έφυγαν οι Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αλλά και ρεμπέτικα από το μεγάλο λιμάνι όπου κατέφτασαν πρόσφυγες, τον Πειραιά.

Η όλη εκδήλωση θα πλαισιώνεται από πεντάλεπτα ντοκιμαντέρ με σπάνιο αρχειακό υλικό από τις αλησμόνητες πατρίδες, που θα προβληθεί σε γιγαντο-οθόνη πριν από κάθε ενότητα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ορχήστρες για να αναδειχθούν τα παραδοσιακά μουσικά όργανα της κάθε περιοχής, τραγουδιστές και χορευτές.

Επίσης, θα συμμετέχει το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι».