Κύκλος διαλέξεων αφιερωμένος στη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» 6η διάλεξη με θέμα «Οδυσσέας Ελύτης – Δοκίμια» 20 Μαΐου και Ώρα 18:30, Δημαρχείο Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο του Κύκλου Διαλέξεων που είναι αφιερωμένος στη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση», πραγματοποιείται η 6η διάλεξη με θέμα «Οδυσσέας Ελύτης – Δοκίμια», καθώς ο μεγάλος μας Νομπελίστας ποιητής υπήρξε επίσης μεταφραστής και δοκιμιογράφος.

Ανάμεσα στα εμβληματικότερα δοκιμιακά έργα του, τα Ανοιχτά Χαρτιά και το Εν Λευκώ, που θα παρουσιαστούν από τη Διδάκτορα Φιλολογίας & Συγγραφέα κα Ανθούλα Δανιήλ.

Το πρώτο και σημαντικότατο πεζό του, τα Ανοιχτά Χαρτιά, περιλαμβάνει τα νεανικά γραπτά του ποιητή, τα πρώτα σκιρτήματα, το πώς άρχισε να γράφει, τι τον κέντρισε, πώς έβλεπε την Ελλάδα και ποια αποστολή ένιωσε ότι είχε αναλάβει, ποιο το σκεπτικό της νέας ποίησης για την ανανέωσή της…

Στο Εν Λευκώ ο Οδυσσέας Ελύτης συγκέντρωσε όλα τα βιβλία που εξέδωσε κατά καιρούς, όπως τα 3Χ7 έψιλον, την Ιδιωτική Οδό, τον Κήπο με τις αυταπάτες, την Αναφορά στον Ανδρέα Εμπειρίκο, Τα δημόσια και τα ιδιωτικά, μελέτες όπως η Μαγεία του Παπαδιαμάντη, για ζωγράφους που συνεργάστηκε και που σχεδίασαν εξώφυλλα των ποιητικών του συλλογών. Εδώ θα βρούμε και την Ομιλία του στο Νόμπελ και στους Έλληνες.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου – Αίθουσα Εκδηλώσεων (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Διοργάνωση: Αυτοτελές Γραφείο Αθλητισμού & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου (κα Ρούλα Ρέππου, τηλ. 210-8056314).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.