Αφροδίτη Κορέτση: «Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι καινοτόμος, ακούει, δίνει ευκαιρίες σε νέες ιδέες, είναι η οικογένειά μου, το δεύτερο σπίτι μου»

Συνέντευξη της θεατροπαιδαγωγού και δασκάλας θεατρικού παιχνιδιού, Αφροδίτης Κορέτση στο maroussiradio.gr και τη δημοσιογράφο Μάρθα Λεκκάκου

 

«Το θεατρικό παιχνίδι δεν είναι ένα απλό μάθημα, είναι ένα εργαστήρι έκφρασης της εσωτερικότητας του παιδιού. Παίζουμε μέσα από θεατρικούς ρόλους. Δημιουργούμε παιδιά με ενσυναίσθηση», μας λέει η Αφροδίτη Κορέτση, η χοροδιδάσκαλος, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και  θεατροπαιδαγωγός στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Δήμου Αμαρουσίου, στο maroussiradio.gr, η Αφροδίτη εξηγεί τι είναι το θεατρικό παιχνίδι, γιατί τα παιδιά το λατρεύουν και πώς «νοστιμεύει», όπως λέει, το μάθημά της.

Η Αφροδίτη Κορέτση η οποία διδάσκει εδώ και 9 χρόνια στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, ευχαριστεί προσωπικά τον Δήμαρχο, Θεόδωρο Αμπατζόγλου για τη συνολική υποστήριξή του στις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου.

Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκη Κονταξάκη – Νικολέττα Μπακάλη» καθώς και του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας του τμήματος Νοσηλευτικής και έχει κάνει ειδίκευση πάνω στην παιδοψυχολογία. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο  Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού και παιδαγωγικής στο «Θέατρο της Ημέρας» με την μέθοδο «Λάκη Κουρετζή» και συγγράφει πλέον τα δικά της εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι παράλληλα κάτοχος μεταπτυχιακού των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην «Παιδαγωγική του χορού και  διδασκαλία του χορού» και εδώ και 11 χρόνια  συμμετέχει στην αφή και παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας ως ιέρεια.

Είμαστε όλοι καλεσμένοι στις 3 παραστάσεις των 100 και πλέον μαθητών θεατρικού παιχνιδιού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Μαΐου 2023 στο OTEACADEMY (Πέλικα και Σπάρτης 1) από τις 18:00 έως τις 20:00. «Η λίμνη των κύκνων αλλιώς», «ο Γαντοφορεμένος» και «Το χάρτινο είδωλο» θα ερμηνευτούν από τις 3 ηλιακές ομάδες (4-7 χρόνων, 8-12 χρόνων και 13-17 χρόνων αντίστοιχα) του εργαστηρίου θεατρικού παιχνιδιού του Δήμου μας.

Καλή επιτυχία σε όλους του συμμετέχοντες. Θα είμαστε εκεί!

Συντονιστείτε στο maroussiradio.gr για να ακούσετε και να δείτε τη συνέντευξη της Αφροδίτης Κορέτση!